Werkplek Online

Een beveiligde online Windows werkplek die overal en altijd beschikbaar is. Het toegangspunt voor diverse cloud en niet-cloud diensten.

De Cloud Desktop is een digitale Windows werkplek die overal en altijd beschikbaar is. Uw medewerker logt in via een website en heeft direct toegang tot uw applicaties, e-mail, agenda en documenten.

Met de Cloud Desktop bent u van de rompslomp af die een normale werkplek met zich meebrengt en kunt u voor een vast bedrag per maand eenvoudig en snel aan de slag.

Standaard functionaliteit

Een Cloud Desktop is een standaard Windows werkplek met de volgende functionaliteiten:

 • Toegang tot het internet met Microsoft Internet Explorer
 • Standaard Windows applicaties zoals Calculator, Wordpad en Paint
 • Adobe Reader om PDF-bestanden te lezen
 • Printer om PDF-bestanden te maken

Eigen en Office applicaties

Uiteraard is het mogelijk eigen applicaties onder te brengen binnen de Cloud Desktop. Zolang de applicaties worden ondersteund door Windows 8.1 kunnen ze worden aangeboden vanuit deze desktop. Een applicatieserver nodig? Onze technische medewerkers bepalen samen met u waar deze het beste kan worden ondergebracht. Daarnaast is het zeer eenvoudig om de Cloud Desktop uit te breiden met Office applicaties.

Volledige integratie met andere cloud producten
Een Cloud Desktop is eenvoudig te integreren met andere cloud producten of uw bestaande IT omgeving. De Cloud Desktop is standaard te integreren met:

 • De Office 365 Suite
 • Uw eigen Active Directory
 • Microsoft cloud diensten

Veilige werkplek

Het bieden van een veilige werkplek is cruciaal. De Cloud Desktop wordt aangeboden vanuit een volledig gescheiden omgeving. Waardoor u, behalve de cloud zelf, niets deelt met andere organisaties. Daarnaast nemen we diverse beveiligingsmaatregelen, zoals:

 • Gelaagde netwerkbeveiliging van de cloud, waardoor hackers geen kans hebben
 • Elke Cloud Desktop wordt standaard voorzien van een virusscanner
 • De Cloud Desktop is uit te breiden met extra verificatie waardoor, naast een gebruikersnaam en wachtwoord, een verificatie via een telefoongesprek of mobiele applicatie wordt gevraagd.

Hoog beschikbaar, zeer betrouwbaar
De Cloud Desktop is ideaal voor bedrijven die niet vooraf willen investeren in (zware) IT omgevingen, maar wel willen profiteren van de laatste technologie. De Cloud Desktop biedt altijd een hoge beschikbaarheid van 99,9%.

Afwijkende eisen en wensen

Ook klanten met extra wensen en eisen kunnen gebruikmaken van de Cloud Desktop. Standaard wordt deze aangeboden op basis van Windows technologie. Is dit niet voldoende is, dan bieden wij een Cloud Desktop Premium aan. Deze desktop is gebaseerd op Citrix technologie en biedt:

 • Betere prestaties bij slechte internetverbindingen
 • Betere prestaties bij hoge grafische eisen
 • Ondersteuning voor afwijkende clients, zoals verouderde thin clients of apparaten die werken op basis van Java of HTML5 en Linux apparaten.

Up-to-date

De Cloud Desktop wordt door medewerkers van DriCom Cloud continu gemonitord en voorzien van de laatste updates. Hierdoor bent u verzekerd van een bijgewerkte werkplek zonde extra investeringen. Verschijnt er een nieuwe versie van Windows? Dan wordt u op de hoogte gebracht wanneer uw organisatie hiervan gebruik kan maken.

De juiste ondersteuning
De Cloud Desktop wordt altijd ondersteund door ons beheerteam. Onze beheerders zorgen ervoor dat de Cloud Desktop continu gemonitord wordt door middel van geavanceerde software, en lossen storingen op zodra deze worden gedetecteerd.

Daarnaast beschikt DriCom Cloud over functionele eindgebruikersondersteuning. Kiest u hiervoor, dan kunnen uw medewerkers rechtstreeks contact opnemen met onze beheerders. En heeft u zelf geen IT personeel meer nodig. Hierdoor kunt u zich nog meer focussen op uw kerntaken.